torsdag 10 februari 2011

Fylld av olika känslor

Är trött, sover dåligt och har tagit flera Ipren. Idag har mormor (jag) och farmor hämtat barnbarnen på förskolan och sedan haft trevligt på Upplandsmuseet. Njuter av barnbarnen och är samtidigt ledsen över att min kropp orkar dåligt, att högerhanden inte funkar och att jag troligen inte får följa mina barnbarn till vuxen ålder.

Är engagerad i en intersektionalitetsdebatt på Vänsterpartiets Framtid på Facebook. Tycker frågorna är viktiga och engagerar mig. Blir frustrerad över allt oreflekterat som bara slängs ut. Vet att det inte fungerar, men önskar att fler skaffade kunskap innan de uttaladade sig tvärsäkert, att det fanns ett närmare samarbete mellan forskning och politik, att partier tog till sig av all kunskap som faktiskt finns.

Eftertanke – jag borde också vara lite mer ödmjuk ibland och inte ha för bråttom.

Läste och gladdes över en beskrivning av Tahrirtorget i lokaltidningen.
”….vardagsliv. Många sover ännu, i tält och under uppspända presenningar. Några tvättar sig, andra sopar gatan. Sopor källsorteras och fraktas bort, en ovanlig syn i Egypten. – Alla samarbetar och alla delar med sig. Alla ler. Jag är 31 år och har aldrig upplevt något liknande i mitt liv. ”

Lyssnar på P1, väntar på att få höra något om Mubaraks tal. Har militären tagit över och vad innebär det? Hoppas, hoppas, hoppas….

Nu har talet börjat klockan 21.50.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar